Fanatec GT-DD Pro 8 Nm

2023.02.16

A sztori onnan indul, hogy a GTR-Masters MWTCR 2022 őszi bajnoki szezonjának befejezésével megfogalmazódott bennem a gondolat: én sem leszek már fiatalabb - lassan a "pályafutásom" végére érek - mindig is Logitech-el mentem, így élvezzük ki a maradék időszakot, és tegyük fel az i-re a pontot.

Elkezdtem tehát feltérképezni a piacot: a Thrustmaster valahogy sosem érdekelt, hajdanán a Hype-R Zone-os díjátadókon Fanatec kormányokkal ismerkedtünk, így ránéztem, vajon van-e valami elérhető náluk: nem volt (csak a bundle, azaz kormány és pedálszett egyben verzió volt nálam opció).

És hogy jelenleg mi a legújabb technológia a szimulátoros világban? Hát a direct drive, amiből sehol nem volt semmi kapható... Közben feldobott a net egy másik ígéretes darabot is, a Moza R5 személyében: Európában nem lehetett beszerezni, viszont Kínából rendelhető volt az 5 Nm-es verzió (a korábbi Logitech G920 2 Nm-t tudott), azonban utána számolva, a vámköltségekkel együtt annyiba (ha nem többe) került volna, mint a Fanatec, így ezt az lehetőséget is elvetettem.

Kezdtett szorítani az idő, mert szerettem volna már az új kormánnyal elkezdeni a tavaszi szezont, amikor a Fanatec weblapján elérhetővé vált az előrendelés a 8 Nm-es szettre: az előzetes információgyűjtés alapján ezt mondták jobbnak (az 5 Nm-essel szemben), így húztam a fogamat, de leadtam a rendelésem.

A Fanatec pedig állta a szavát: pontosan időben meg is érkezett a GT DD Pro a 8 Nm-es boost kit-tel, a többi pedig már történelem. (az Esports WTCR spa-i blog bejegyzésében olvasható az ezzel futott első versenyem eredménye)

És hogy milyen? A G920-hoz képest sokkal combosabb, az Eau Rouge-ba pl. nagyobb fizikai erőt kellett kifejtenem, hogy az íven maradjak, szóval nem véletlen, hogy a számítógép asztalomról le akart ugrani a készülék.

Tehát erre a titokra is fény derült, így - a cockpit-tel egyetemben - ezzel a konfigurációval fogok a továbbiakban megmérettetni.