GTR-Masters R3E MX5 2023 Tavasz - Portimao Club

2023.02.23

Ennek a hírnek nem nagyon örültem, amikor kiderült: a 2023-as tavaszi szezonban jegeljük a WTCR versenyautókat, és átülünk egy teljesen másba: a hátsó kerekes Mazda MX-5-re esett a szervezők választása.

Az első "élményeim" az autóval kapcsolatban (a valóságban tudom - mondjuk nem személyes tapasztalatból - hogy egy élményautó, rengetegen szeretik és biztos jó is lehet): nekem hiányzik belőle az erő, a WTCR-hez képest olyan, mint a lassított felvétel, én elneveztem "kis gyösznek" a paripám, amivel csak lendületből lehet autózni.

Ennek meg is lett (és lesz) a böjtje, ugyanis a felkészülés elején rettenetesen le voltam maradva a többiekhez képest, ez később annyiban módosult, hogy felzárkóztam Gera Andris mögé harmadiknak a prekvalifikáción, de Mickiewicz Máté így is 1 msp-t ver ránk, ami elég hervasztó.

Ennek tudatában indultam neki az első fordulónak, amit Portimao-ban tartottak: az időmérőn az 5.-ik helyet sikerült megszereznem (kevesebb, mint 1 tizedre a második helytől), így gondoltam, talán lesz egy jó csata köztünk... Sajnos a rajt utáni harmadik kanyarig tartott a versenyem lényegi része, mivel Gera Andris az autómat meglökve kiforgatott, így mentem a sor végére.

Ezután a 10.-ik hely lett volna a cél, de mivel "elgurult a gyógyszerem", egy túl optimista - és türelmetlen - manőver miatt megforogtam, ezzel elvesztve ezen tervem megvalósításának esélyeit. (végül a 12.-ik helyen értem célba)

A második versenyen pedig ezen 12.-ik helyről indulva, sikerült viszonylag jól feljönnöm, de pár erős kanyarlevágás (és ebből fakadó büntetés) miatt estem szépen hátra, viszont a 6.-ik helyen csak betuszkoltam a "kis gyöszömet". (az eredmények a linkre kattintva megtekinthetők)

Halovány kezdés után nem tudom mit hoz a sors, de ez - úgy érzem - nem az én bajnokságom lesz, főleg, hogy gyakorlatilag már most nyugodtan odaadhatjuk Máténak a bajnoki serleget, mert olyan szinten van mindenki előtt tempóban-gyakorlatban-mindenben. (értsd: mindkét versenyt tegnap csont nélkül megnyerte)