GTR-Masters - R3E MWTCR 2023 Ősz - Shanghai Circuit GP

2023.10.11

Shanghai-ban folytatódott a GTR-Masters bajnokság, ahol eleinte nem igazán találtam az ideális íveket, de a szokásosnak mondható teljesítményt - azaz: MIckiewicz Máté mögött a második helyet - azért sikerült összehoznom az időmérőn.

Az első versenyen (a gyakorlásokon tapasztaltak alapján) az volt a célom, hogy jobban kapjam el a rajtot - mivel a külső volt a pálya poros-koszos íve - ami sikerült is, így pár kör erejéig, de vezettem a futamot, viszont egy elhibázott féktávot követően, át kellett azt adnom a "megérdemelt tulajdonosának", Máténak.

Igen ám, de vissza estem harmadiknak, így nagy nehezen, valahogy átpaszíroztam magam Gencsi Dávidon, viszont ezt követően, a hosszú egyenes végi féktávon Gera Andris úgymond "kibombázott", így negyedikként tudtam csak ismét visszatérni a többiek közé.

Az autó sajnos megsérült (a futómű kapott), de szerencsére így is sikerült azért visszakapaszkodnom a dobogó legalső fokáig, így harmadikként zártam a 25 percet.

A második verseny elején kalamajkába kerültem - majdnem kipöcköltek - de pályán maradva, harcosan jöttem szépen felfelé, viszont az autómba ismét sikerült valakinek belemennie, amitől ugyancsak a futómű sérült (nem jelentősen, de azért rázott picit). Ez nem zökkentett ki, így Máté mögött bekocogtam másodiknak a 30 perces versenyen.

Zolder következik, a "hullámvasút pálya".