GTR-Masters R3E MX5 2023 Tavasz - Circuit de Charade

2023.04.19

Ez most pozitív bejegyzés lesz: rally-s szlengbe kifejezve "végre kiadta" nekem a Mazda, az eddigi szezonom legjobb fordulóján vagyok túl.

A felkészülés alatt találtam egy beállítást, amivel stabilabbá tudtam tenni kigyorsításokat, valamint rutinban is eljutottam odáig, hogy bizonyos paraméterek mellett stabil maradt a kezeim alatt a kocsit (ez meg is mutatkozott a prequalifikáción), így sokat gyakorolva, bizakodva vártam a szerdát.

Az időmérőn (nagyképűség vagy sem), P2 volt a cél, ez sikerült is. Az első versenyen pedig - mivel Mickiewicz Máté megfoghatatlan - szintén P2-t vártam magatól, ezt is sikerült abszolválni, majd a fordított rajtrácsos káoszból kijőve, az élmezőnyben próbáltam minél előkelőbb poziciót kiharcolni (a sérült autóval közlekedő Mátéval a nyomomban), de sajnos előfordultak kapkodós szituk, így végül negyediknek futottam be a célba.

Nem tudom, mit hoz a jövő: hogy ez a jó szereplés átvihető-e a következő versenyekre is (vagy csak a pálya jött be nekem annyira), esetleg a beállításokkal sikerült végre a helyes irányba elindulnom... Őszintén fogalmam sincs, hamarosan kiderül.