GTR-Masters R3E MX5 2023 Tavasz - Sonoma Sprint

2023.03.08

Nem lesz ez egy hosszú blogbejegyzés, mivel folytatódott a Mazda MX-5 bajnokság: az időmérőn a legjobb körömben feltartottak (azzal a körrel szerintem meglett volna a második hely), így végül az 5.-ik pozícióból indultam.

A 30 perces verseny küzdelmes volt, majd egy megforgás után (amit szerencsésen túléltem, és nem vesztettem pozíciókat) elindultam a többiek után, a végére sikerült is utolérnem őket, majd egy-két szerencsés szituációnak köszönhetően sikerült megszereznem a "kis gyösszel" az első dobogós helyezésem: 3.-ik lettem.

A második, 25 perces futam elején hibáztam - megforogtam - így visszaestem az utolsó helyre, de ennek köszönhetően legalább csatáztam a versenytársakkal, és volt egy bravúros kettős előzésem is, majd a végén befutottam 8.-ikként.

Az autó továbbra sem a barátom (egy-két dolgot talán már kapizsgálok), viszont három monitorral legalább lehet élvezni és sokkal jobban látok a pályán (hogy ki van épp mellettem, vagy centikkel itt-ott-amott menni a többiek mellett-mögött).

Természetesen mindkét futamot Mickiewicz Máté nyerte, folytatás két hét múlva a Hockenheimring-en.