Ok-okozat, avagy miért kellett vennem egy cockpit-et

2023.02.15

A spa-i versenyt követően, elkezdtem készülni a következő, macaui fordulóra, amikor is furcsa dolgokra lettem figyelmes: valami nem volt az igazi, "zavar keletkezett a Mátrixban", ugyanis az új kormányom nem maradt a helyén, illetve maga az asztal is elkezdett mozogni.

Próbáltam megoldást keresni - sikertelenül - a nagyobb erőhatásokat a mezei számítógépes asztalom egyszerűen képtelen volt kezelni, azaz konklúzió: szükségem lesz egy cockpit-re.

Elkezdődött tehát a keresés: néztem Playseat-eket, viszont ránézésre nem tűntek túl stabilnak, így egy akció keretein belül megrendeltem a Next Level Racing F-GT cockpitjét.

Nem volt egyszerű a logisztika, először is helyet kellett csinálnom neki, majd ezt követően indult az összeszerelés: első körben nagyjából 4 órát bütyköltem, mire összeállt, viszont a csomag nem tartalmazott monitor rögzítéséhez használható csavarokat, így aznap be is fejeződött az első része a műveletnek.

A rá következő napon - miután már megvoltak a csavarok - végre kipróbálhattam: elsőre azt kell mondjam, hogy nem semmi... Ez a cockpit végre stabil, nem mozog (én sem mozgok jobbra-balra), fixek a bekötési pontjai, az új kormányom is a helyén van, a szék kényelmes, tulajdonképpen minden adott ahhoz, hogy csak a pályára és a minél jobb idő elérésére lehessen koncentrálni.

Tehát reméljük a legjobbakat (az élmény már most adott), és az éles szeműek - illetve hozzáértők - már felfedezhették a képeken, hogy mi is lett a jövendőbeli kormányszett, ami nem más, mint...