RaceRoom Hungary Őszi WTCR bajnokság - CHANG International Circuit (negyedik forduló)

2023.10.22

Az összefoglaló előtt egy kis kulisszatitok: épp lakásfelújításban vagyok, így a sok fúrás-faragás-falkaparás mellett nem sok időm maradt a chang-i felkészülésre, ezért nem is forszíroztam, hogy a hotlap-en közelebb kerüljek Farkas Bencéhez, inkább a versenyfelkészülésre helyeztem nagyobb hangsúlyt.

Ettől függetlenül, az időmérő jól sikerült (P2), majd a rajt után tartottam Bence tempóját, egészen Kenéz Sanyi "torpedójáig" (egy elrontott féktáv után nekem jött), sikerül az autót a pályán tartani, viszont közben Böcskey Laci kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és szintén megelőzött. Ezt követően Sanyi sportszerűen (és gondolom érezte, hogy ez így nem oké) visszaengedett - ahogy Lacit is egyidejűleg - majd egy újabb pöci után kicsit lemaradtam.

Jött a boxkiállás: a terveknek megfelelően álltam ki, amit követően közvetlenül Laci mögé sikerült visszatérnem a pályára. Később az egyik hibáját kihasználva, visszatértem a második helyre, mely a végeredményt is jelentette.

A második versenyen (a 14.-ik helyről) szerencsésen kimaradtam a lökdösődésből - jópárszor előttem akadtak össze egyesek - majd fokozatosan jöttem felfelé, egészen az első helyig.

Megvolt az első "live interjúm" is (lehet picit izgultam), a mezőny pedig Twin Ring Motegi-ben folytatja a majd bajnokságot.