RaceRoom Hungary - Őszi WTCR Bajnokság - Moscow Raceway (első forduló)

2023.09.27

Végre indulnak a bajnokságok, így ismét WTCR autó volánja mögé ülhettem (ha csak virtuálisan is): bemutatkoztam ugyanis a RaceRoom Hungary mezőnyében - a Zengő Motorsportos tesztvezetésből kiindulva - természetesen egy CUPRA Leon Competición versenyautóval.

Ráadásul nem is akárhogy: a felkészülés alatt jól alakultak a köridők, az időmérőn sem hibáztam (P1), majd az első versenyen sem találtam legyőzőre, így győzelemmel kezdtem a bajnokságot (annyiban más ez a széria, mint pl. a GTR-Masters, hogy az első verseny 40 perces - a háromszoros benzinfogyasztás miatt mindenképp közbe kell ejteni egy boxkiállást - valamint a második futam 20 perces, viszont az eddig megszokott 10 helyett az első 15 fordul).

A második versenyen - azaz értelem szerűen: 15.-ikként indulva - harcias és jó tempóval, végül centire a harmadiktól, a negyedik helyen futottam célba.

Sajnos a második fordulót (Dubai) ki kellett hagynom egy külföldi utazás okán, de Sepang-ban már teljes erőbedobással fogok ismét a pályára gurulni.